X

Deliciu după tehnica ardelenească: Cum se pregătește pomana porcului după o rețetă din Sibiu

Cei cărora pomana porcului le aminteşte de perioada copilăriei şi vor să reproducă gustul pot apela la tehnica unui bucătar din Sibiu. Acesta susţine că nu este vorba de un ingredient secret, ci de modul de preparare.

Weekendul trecut, Muzeul Astra a găzduit Târgul de Ignat. Cine a vrut să retrăiască momente din vacanţele de iarnă petrecute la bunici a putut face acest lucru la muzeul în aer liber din Sibiu. Vizitatorii au avut ce să vadă şi mai ales ce să guste: şorici de porc proaspăt pârlit, pomana porcului cu mămăliguţă şi murături.

CITEȘTE ȘI: Rețeta unui cunoscut gastronom: Cum se face adevărată mămăligă gustoasă

Porcul odată pârlit şi frecat bine cu sare a atras mulţimea imediat. Pe cei mai mulţi, o bucăţică de şorici i-a purtat spre copilărie şi magia din casele bunicilor.

Reţetă pomana porcului: Ingrediente:

Mod de preparare (pentru şase porţii):

Carnea se spală bine, se taie cuburi şi apoi se piperează. Într-o craţiţă încăpătoare sau o tigaie mai adâncă se încinge untura, se adaugă mai întâi bucăţelele de ceafă, se rumenesc puţin, se adaugă bucăţile de fleică şi se lasă şi ele la rumenit, apoi urmează organele. Se lasă totul la prăjit, la foc potrivit.

CITEȘTE ȘI: Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă un super-aliment: Sursa perfectă de fier şi vitaminele A, B şi D

Unul dintre bucătarii prezenţi a dezvăluit secretul preparării celei mai gustoase pomană a porcului. După cum a explicat acesta pentru stirileprotv.ro, secretul este „cea mai bună carne prăjită este cea la foc de lemne. Şi aer curat“.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro